این گزارش به نقل از ایرنا می باشد
به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار «اسکندر مؤمنی» روز چهارشنبه در مراسمی به مناسبت آغاز رزمایش ترافیکی طرح زمستانی سال 93 افزود: سال گذشته در همین ایام و در همین مکان طرح زمستانی آغاز شد و از همان زمان تاکنون با همت و تلاش همه دستگاه های امدادی و خدمات رسان، خوشبختانه حدود یکهزار انسان کمتر کشته، هزاران انسان کمتر مصدوم و هزاران خانواده کمتر داغدار شدند که این بزرگترین توفیق و افتخار برای همه ما محسوب می شود.
وی با بیان اینکه هر کدام از دستگاه ها وظایف، مسوولیت ها و ماموریت های خویش را به عهده دارد، بیان کرد: حضور همه دستگاه ها و ایجاد همدلی و همراهی در بین افراد، علاوه بر فراهم سازی زمینه همدلی و همراهی، موجب ایجاد امنیت بیشتر در جاده ها می شود.
سردار مومنی ادامه داد: امروز طرح زمستانی همزمان با طرح ترافیکی ویژه اربعین آغاز شده و از امسال با توجه به استقبال بی سابقه ملت ایران در مراسم اربعین حسینی در کربلا، طرح ترافیکی اربعین در تقویم سالانه همه دستگاه های اجرایی و امدادی گنجانده می شود.
این مقام مسوول با بیان اینکه برای نخستین بار قرارگاه ترافیکی اربعین در مهران راه اندازی شده است، خاطرنشان کرد: این قرارگاه تا پایان بازگشت زائران فعال خواهد بود و ارائه خدمات خواهد داد.
وی ادامه داد: در این قرارگاه 31 هزار نفر در قالب هفت هزار تیم از اورژانس، هلال احمر، امداد خودرو و پلیس راهور حضور دارند و به زائران ارائه خدمات می دهند.
رییس پلیس راهور ناجا گفت: از امروز طرح زمستانی در 28 استان کشور و 110 نقطه و گردنه برف گیر با حضور 236 هزار نیروی امدادی و خدمات رسان آغاز می شود که 39 تیم ثابت و سیار در این طرح حضور دارند.
سردار مومنی به تفاوت طرح زمستانه با تابستانه اشاره کرد و گفت: طرح تابستانه با حجم بالای سفر روبروست اما در طرح زمستانه گرچه حجم سفر کاهش می یابد اما به دلیل شرایط جوی، بیشتر شاهد مخاطرات جاده ایی هستیم که لازم است همه دستگاه ها آمادگی کافی و لازم را داشته باشند.
وی به دو وظیفه مهم در اجرای هرچه بهتر برگزاری عملیات های امدادی در طرح زمستانه اشاره کرد و افزود: علاوه بر همدلی و همکاری و نیز آمادگی کامل دستگاه های امدادی که باید با تجهیزات و نیروی انسانی کافی در صحنه حضور یابند، لازم است شهروندان نیز با تجهیزات کامل و توجه به قوانین و مقررات از هرگونه حادثه احتمالی جلوگیری کنند.
رییس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه یکی از عمده ترین تصادفات در طرح زمستانه سرعت غیرمجاز و عدم رعایت فاصله طولی است، خاطر نشان کرد: گرچه میزان کشته های جاده ایی در کشور از 28هزار به 17 هزار نفر رسیده، اما باید همین رقم را با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص ایمن سازی جاده ها و امداد رسانی مطلوب به مسافران به حداقل ممکن برسانیم.
این مراسم با حضور سردار 'اسکندر مومنی' رئیس پلیس راهور ناجا ، 'داوود کشاورزیان' معاون وزیر و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ایی، 'امین صابری نیا' رییس مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی و 'مجتبی سیف' قائم مقام سازمان امداد و نجات هلال احمر برگزار شد و در خاتمه، یگان های انتظامی و امدادی از مقابل جایگاه مدعوان رژه رفتند و آمادگی خود را در معرض دید همگان قرار دادند.
فرماندار شهرستان دماوند، بخشدار رودهن، رییس اداره راه و شهرسازی شهرستان و ... و همچنین نمایندگان خبرگزاری ها و رسانه های مختلف نوشتاری، دیداری و شنیداری از جمله دیگر مدعوان این مانور بودند.
** حضور 18 هزار و 765 تیم خودرویی پلیس ناجا در طرح زمستانه
سرهنگ 'محمدحسین حمیدی' رئیس پلیس راه راهور ناجا نیز در این مراسم ضمن عرض خیرمقدم با اشاره به آغاز رزمایش ترافیکی طرح زمستانه سال 93 در 28 استان کشور اظهار کرد: طرح زمستانه امسال در 110 نقطه برف گیر آغاز شده است که امید داریم با هم پوشانی بین بخشی و اقدامات جهادی خدمات ارزنده ایی را به مسافران و مردم عزیز ارائه دهیم تا موجب ارتقاء انضباط و ایمنی عبور و مرور در محورهای مواصلاتی کشور شود.
وی با بیان اینکه پلیس ناجا با 18 هزار و 765 تیم خودرویی در طرح شرکت می کند، افزود: امسال علاوه بر طرح ترافیکی زمستانه، به دلیل حجم سفر شهروندان در مسیرهای غربی کشور جهت حضور زائران در کربلا با حضور نیروهای فعال در استان های غربی کشور واحدهای نمونه امدادی مستقر می باشند.
سازمان راهداری کشور با تعداد 9 هزار تیم خودرویی سنگین و سبک و آمادگی 15 هزار نیروی انسانی، اورژانس کشور با آمادگی خودرویی چهار هزار و 303 دستگاه وسیله نقلیه و آمبولانس و آمادگی بیش از 18 هزار نفر نیروی انسانی، سازمان امداد و نجات هلال احمر کشور با توان چهار هزار و 409 وسیله نقلیه در قالب سبک و سنگین و آمادگی 14 هزار و 728 نفر و دیگر دستگاه های امدادی و خدماتی در این طرح حضور دارند.